Poisson

Recepten

Recepten texte NL

Koken met vis

Seizoen: mei tot januari

Ingrediënten voor 4 personen:

600g koolvisfilets, 1 pakje van 200 g rijstvermicelli, 200 g erwtjes, 4 rijstbladen, olijfolie, 1 glas witte wijn, 1 ui, 200 g soja- of haverroom, curry, 1 appel, 1 banaan

Bereiding:

Kook de vermicelli volgens de opgegeven instructies en laat ze terug afkoelen. Stoomkook de erwtjes en meng de beide door elkaar.
Snijd de filets in de breedte in reepjes en verdeel ze in porties van 100 g.
Dompel de rijstbladen onder in een bassin met koud water en leg ze op een inox werkblad – niet meer dan 20 bladen tegelijk – schik vervolgens op het rijstblad : de vis met de gekruide kant naar beneden, een portie vermicelli en erwtjes. Vouw het blad in portefeuillevorm.
Schik die vormen op een geoliede schaal en smeer de bovenkant van de portefeuille met een penseel in met olie.
Laat de ui slinken in boter, voeg de appels toe, strooi er de curry over en laat het geheel 5 minuten bakken.
Bevochtigen met de witte wijn, de banaan in schijfjes erbij voegen en gedurende 10 minuten laten bakken op een licht vuur.
De soja- of haverroom erbij doen en mixen tot een dikke saus.
De rijstenveloppes gedurende 15 minuten in een zeer warme oven (200°) zetten. De rijstenveloppes opdienen op de dikke saus.

Aanbevelen

Reeds gescande producten

Nieuwsbrief

RABAD