Workshop Rabad: Sociale economie en duurzame voeding

Facebook Twitter
De workshop van het Rabad over de link tussen duurzame voeding en sociale economie zal plaats vinden op donderdag 5/10 vanaf 9u in de lokalen van het bedrijf Travie, kanaaldijk,70 te Anderlecht.

We zullen beginnen met verschillende presentaties. De eerste spreker Pierre Devleeshouwer, directeur van het FEBISP, zal ons de sector van de Sociale Insertie Economie in het algemeen voorstellen, alsook de link met de sector van duurzame voeding.

Daarna zullen 3 actoren hun werk en de correlatie tussen duurzame voeding en sociale economie voorstellen. Het sociaal doel van het bedrijf TRAVIE bestaat erin om mindervalide personen te integreren in de samenleving door hen nuttig en lonend werk aan te bieden alsook de mogelijkheid te geven tot professionele evolutie en de ontwikkeling van hun persoonlijke autonomie.

De VZW La Ferme Nos Pilifs, een ander bedrijf voor Aangepaste Arbeid (ETA), is een stedelijke boerderij in Neder-Over-Heembeek. Zij geeft werk aan 145 mindervalide personen in verschillende beroepen o.a. in het bio atelier, de tuinen, brasserie, kruidenierswinkel en de animatie boerderij. Verschillende afdelingen met 1 enkel doel : integratie.

En tot slot het Atelier Groot Eiland te Molenbeek werkt reeds 25 jaar aan de socialisatie, de integratie en de emancipatie van werknemers.Hun activiteiten zijn stap voor stap uitgebouwd op 4 pijlers: restaurant, timmerwerk, sandwich bar, moestuin.

De presentaties zullen gevolgd worden door een debat en de voormiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de opslagplaatsen van TRAVIE.

Programma

9u15 : onthaal bij Travie

9u30: Voorstellingen sprekers :

- Inleiding tot de sociale economie

- TRAVIE : Nicolas Paulus

- Atelier Groot Eiland : Tom Dedeurwaerder - Coördinator

- La Ferme Nos Pilifs : Thierry Valentin – Verantwoordelijke duurzame voeding

11u : Debat

11u40 : Bezoek aan de opslagplaatsen TRAVIE

12u: Einde

Verplichte inschrijving via info@rabad.be

Agenda

Nieuwsbrief