Rabad Day

Facebook Twitter
Heeft u zin om een een namiddag ondergedompeld te worden in allerhande activiteiten rond duurzame voeding ? Perfect indien u dit wil want de nieuwe editie van de Rabad Day komt dichterbij ! De Rabad Day is een namiddag gewijd aan workshops , coachings, gesprekken, presentaties en degustaties, allemaal rond het thema van duurzame voeding ! Vorig jaar bereikten we meer dan 150 professionelen tijdens de Rabad Day ! Kom dus tal van activiteiten ontdekken !

De ruimte zal onderverdeeld worden in :
- een dorp duurzame voeding, samengesteld uit standjes bemand door verschillende spelers in duurzame voeding (transformatie, korte keten, sensibilisering enz)
- 3 zalen waar workshops over de verschillende thema’s gelinkt aan duurzame voeding zullen plaats vinden.

Workshops

En nu kunnen we jullie de eerste bevestigde workshops aankondigen ,die op het programma staan :

Coaching van ondernemers
Sprekers : Géraldine Mariaul (BRUFOTEC) – Alexandre Bertrand (Groupe One) -Mathilde Leboeuf (CoopCity) - Aude Grillot (Hub Brussels) - Ann Detelder (Steunpunt) – Thiago Nyssens (Crédal)

Het is niet makkelijk om een activiteit rond duurzame voeding op te starten in Brussel, maar gelukkig bestaan er veel begeleidings- en raadsdiensten die u kunnen helpen met(de opstart) uw project ! Tijdens deze workshop komen verschillende spelers hun diensten voorstellen :

Brufotec : overeenkomstigheid FAVV
Groupe One : ontwikkeling van een business plan
SAW-b : project Greenscope
Hub Brussels : Pass Change for Green
Steunpunt : begeleiding korte keten
Crédal : Boeren Bruxsel Paysans – begeleiding van ondernemers in duurzame voeding

Hoe maken we de logistiek in Brussel ecologischer ?
Spreker : Hinde Boulbayem (SUMY)

Logistiek een enorm probleem....vooral in Brussel !Welke oplossingen kan men aanbrengen om dit te verbeteren op een ecologische manier ? Kom hierover discusiëren met SUMY, één van de belangrijkste spelers in transitie naar een meer ecologische logistiek in Brussel !

How to reduce your food waste ? Find help with the Food Waste Alliance ! - workshop in engels
Spreker : Hanne Heymans (Food Win)

The Food Waste Alliance is a partnership of food waste experts. Our guest will explain how this alliance works and which actions it takes in relation to : cities and governments, food companies and retailers, canteens and caterers and the public in terms of food waste reduction strategies. If you need ideas on how to tackle the problem of food waste, this is a workshop to be !

Labelisatie Good Food Kantines

Sprekers : Rob Renaerts (Coduco) - Hélène Castel (Biowallonie)

Wat zijn de criteria voor dit label ? Wat betekent het praktisch als men dit label bekomt ? Welke stappen moet men ondernemen ? Welke voordelen zijn er verbonden aan het Good Food label ? Tijdens deze workshop zal het label bestemd voor kantines voorgesteld worden, alsook het begeleidingsaanbod om het label te bekomen.

Labellisatie Good Food Resto
Sprekers : Victoria Burrion (Poseco) - Arnaud Vanderbeck (EcoRes)

Wat zijn de criteria voor dit label ? Wat betekent het praktisch als men dit label bekomt ? Welke stappen moet men ondernemen ? Welke voordelen zijn er verbonden aan het Good Food label ? Tijdens deze workshop zal het label bestemd voor restaurants voorgesteld worden, alsook het begeleidingsaanbod om het label te bekomen.

Gedeelde keukens : een professionele ruimte voor een artisanale voedselproductie
Sprekers : Sara Dirkx (BFBC) – Elodie Bouscarat (Co-oking)

U heeft een project in duurzame voeding maar u heeft geen ruimte die aan de normen van het FAVV voldoet om op een professionele manier te koken ? Er bestaan nochtans gedeelde keukenruimtes in Brussel. Zij beschikken ook over andere diensten. Kom dit alles ontdekken tijdens deze workshop !

Bio labels en MSC : wat betekent dit ?
Sprekers : Coline Hommelen (Certysis) - ... (MSC)

Werkt u met bio producten en / of vis MSC ? U wil deze keuzes op het voorplan plaatsen door een certificaat te behalen maar de opstart ervan lijkt te ingewikkeld ? Geen paniek, de experts van Certisys en MSC zullen u wegwijs maken in de te ondernemen stappen en hoe een controle zal gebeuren.

Outils de sensibilisation en alimentation durable
Spreker : Emilie Hauzeur (Rencontre des Continents)

Description à venir...

Presentatie van de Facilitator in Stedelijke Landbouw
Spreker : Caroline Bini (Groupe One)

Heeft u hulp nodig bij de ontwikkeling van uw project in stedelijke landbouw in Brussel ? Kom dan de Facilitator in Stedelijke Landbouw ontdekken tijdens deze presentatie. Daarenboven krijgt u antwoord op al uw vragen over techniek, urbanisatie, economie en andere aangaande uw project via een gepersonaliseerde gids.

Presentatie van Facilitator Nul Afval
Spreker : Eveline Lambertz (EcoRes)

De Facilitator Nul Afval begeleidt kandidaten en laureaten van de projectoproep « Horeca en Voedingswinkels Nul Afval » van Leefmilieu Brussel.Kom alles te weten over de projectoproep en de laureaten van de editie 2018. Laat u inspireren door de goede praktijken nul afval voor Horeca en voedingswinkels.

Presentatie en degustatie van vegan en Brusselse garnituren
Sprekers :

Description à venir...

Quel avenir pour l’agriculture urbaine en Europe ?
Sprekers : Augustin Nourissier (SkyFarms) - 2e intervenant à confirmer

Description à venir...

Welke mogelijkheden zijn er in Brussel voor voedselverwerking ?
Sprekers : Michel Ventura (Apre Services) - Nicolas Paulus (Travie) - Laurent Dennemont (Refresh)

Bent u op zoek naar verwerkers van voeding die u kunnen helpen bij de productie van uw soep, gerechten enz en dit volgens de regels van het FAVV ? Onze sprekers stellen u elk hun workshop in voedselverwerking voor. Twee bedrijven in aangepast werk en een solidariteitskantine brengen beweging in de sektor van voedselverwerking in Brussel.

Producenten verlonen op de juiste manier : is dit mogelijk ?
Sprekers : Quentin CASTEL (Mamé Noka) et Rémy (l’Heureux Nouveau)

Neem deel aan deze gespreksworkshop over het verloningssysteem van producenten ! Samen met 2 experts discusiëren we samen over de alternatieve business-modellen die toelaten om de producenten beter te verlonen.

Geld vinden voor uw project ? Hoe ?
Sprekers : (1819) – Laura Krsmanovic (MiiMOSA)

Bent u een jonge ondernemer, landbouwer traiteur of eenvoudigweg zelfstandige in duurzame voeding en u zoekt financiering of subsidies voor uw project ? Kom dan kijken naar MiiMOSA, het crowfunding platform voor landbouwers en ondernemers in duurzame voeding alsook naar 1819, informatie en oriëntatie dienst voor Brusselse ondernemers.

Duurzamere voeding in de scholen ? Hoe pakken we dit aan ?
Spreker : Rob Renaerts (CODUCO)

Het aantal warme maaltijden dat op school wordt gebruikt, is de afgelopen jaren drastisch gedaald. Het is moeilijk om een ​​balans te vinden tussen een betaalbare maaltijd en de integratie van duurzame elementen (biologisch, lokaal, kwaliteit, enz.). Tijdens deze workshop / discussie willen we samen reflecteren over hoe het schoolmaaltijdsysteem opnieuw uitgevonden kan worden. en hoe het aantrekkelijker kan gemaakt worden voor kinderen en ouders.

Nul afval : alternatieven voor verpakkingen
Spreker : Florence Posschelle

Tijdens deze workshop zal Florence van Lili Bulk de verschillende alternatieven voor verpakkingen die op de markt zijn, voorstellen om zo het afval te limiteren en naar nul afval te gaan. Dit kadert in de wereldstrijd tegen plastiek en in de behandeling van verpakkingsafval (composteerbaar, echt ?)

We communiceren binnenkort het volledige programma van deze workshops.

Dorp duurzame voeding

En we kunnen ook reeds een lijst voorstellen van de organisaties die een stand hebben tijdens onze Rabad Day :

1819, AquaponieBxl, Atelier Groot Eiland, BFBC (Brussels Food Business Center), Biowallonie, Bouche-B, Brufotec, Co-oking, Crédal, Groupe One, Hierba Buena Tisanes, L’Ilôt, Mamé Noka, MiiMOSA, Permafungi, SAW-B/Greenscop, Steunpunt, SUMY, Terroirist, The Vegan Butcher’s choice, Travie, Tüv-Nord, Urbi Leaf

Vergeet dus zeker niet om deze datum reeds te noteren in jullie agenda’sRabad Day - 25 oktober 2019 !

Verplichte inschrijving hier.

Agenda

Lettre d'information