Algemene brochures en ondersteuningsprogramma’s

Facebook Twitter

GIDS & BROCHURES

- "Gids over duurzame voeding in Brussel" - OBCD
2010, 40 pagina’s

Bio, korte omloop, fair trade handel, verspilling, te veel verpakking, overbevissing, enz.
Deze gids beschrijft in het kort de dimensies van duurzame voeding en vermeldt de winkels, markten, biomanden en restaurants die duurzame producten aanbieden in Brussel.

Document downloaden
Guide alimentation durable Bxl

- "Voeding in de klas, het milieu op het menu" -

Pedagogisch dossier (fundamenteel en secundair niveau), 2009, 52 pagina’s

Dit pedagogisch hulpmiddel laat de leerkrachten en de leerlingen kennis maken met de evolutie in onze voeding, en leidt hen zo naar een verandering van keuze en gedrag in zake dagelijkse voeding.
Dit dossier houdt in :
- een samenvatting over het effect van onze voeding op het milieu
en uitleg over de relevantie van het thema op school ;
- cursussen over milieu educatie via voeding ;
- voorbeelden van hulpmiddelen en pedagogische activiteiten om tot actie over te gaan met de klas.

Download de pdf

ONDERSTEUNINGSPROGRAMMA

- Programma "Duurzame kantines in Brussel" -

Vermits we meer en meer buitenshuis eten heeft Leefmilieu Brussel besloten om te werken aan grootkeukens om zo de impact van onze voeding op het milieu te verminderen.
Kantines van scholen, rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijven, administraties, hotels enz. Ze kunnen allemaal deelnemen aan het programma" Duurzame kantines".

Presentatie van het programma en modaliteiten

Accompagnement et formation pour la restauration collective from Bruxelles Env. - Leefmilieu Brus on Vimeo.

Lettre d'information