Een duurzaam brood kopen

Facebook Twitter
Om uw zoektocht naar lekker brood te vergemakkelijken heeft het Rabad een lijst van verkooppunten van duurzaam brood opgesteld.

CommunityWalk Map - Boulangers durables / duurzame bakkers

Printbare lijst met verkooppunten
Klik op het logo

Het Rabad beveelt aan om bij aankoop de voorkeur te geven aan een meer artisanale fabricage en aan de hierna genoemde ingrediënten, die garant staan voor een brood van kwaliteit, gemaakt met eerbied voor de mens en de natuur :

  • volkoren meel dat zorgt voor de voedingsstoffen, vezels en een langdurig verzadigingsgevoel ;
  • biologisch meel zonder residu’s van pesticiden ;
  • zuurdesem (vooral voor volkoren brood) die de opname van de mineralen mogelijk maakt ;
  • molensteenmeel dat de volle rijkdom op het gebied van de voedingswaarde bewaard heeft ;
  • meel afkomstig van variëteiten van klassieke of boerengranen ;
  • meel afkomstig van lokale producties.

Het is uiteraard moeilijk of zelfs onmogelijk om al de bovenstaande elementen te verenigen. Het zijn dan ook vooral bakens om de consument te leiden naar de best mogelijke keuze. Maar de afwezigheid van het perfecte product mag u vooral niet ontmoedigen om het pad van de duurzame voeding te gaan volgen ! Het is nu aan iedereen om te kiezen wat hij of zij het belangrijkste vindt, naar gelang van de eigen situatie en de persoonlijke beweegredenen.

Lettre d'information