Diversiteit van ons brood

Facebook Twitter
In een poging om aan die twee trends iets te doen, hebben de maalderij- en bakkerijsector een ruime diversiteit aan broden ontwikkeld, met als doel het imago van dit basisproduct weer op te krikken. Het toegenomen intercultureel karakter van onze maatschappij, met name in steden zoals Brussel, heeft ook nieuwe broodproducten hun intrede laten doen. De Brusselse consument eet op heden zijn brood in vele vormen : boterhammen, stokbroden, koffiekoeken, pistolets, speciale broden, ciabatta, hamburgers, bagels, platte broden enz.

In een poging om aan die twee trends iets te doen, hebben de maalderij- en bakkerijsector een ruime diversiteit aan broden ontwikkeld, met als doel het imago van dit basisproduct weer op te krikken.

Het toegenomen intercultureel karakter van onze maatschappij, met name in steden zoals Brussel, heeft ook nieuwe broodproducten hun intrede laten doen. De Brusselse consument eet op heden zijn brood in vele vormen : boterhammen, stokbroden, koffiekoeken, pistolets, speciale broden, ciabatta, hamburgers, bagels, platte broden enz. Die diversificatie werd onder andere mogelijk gemaakt door de industriële productieprocessen die het werken met kant-en-klare meelmengsels toelaten en de taak van de bakker gevoelig verlichten.

Een hedendaagse bakker kan zich beperken tot het openmaken van de pakketten met industriële voorgebakken of diepgevroren broden en koffiekoeken en toch tientallen verschillende producten aan zijn klanten aanbieden. De achterkant van de medaille is dat enerzijds de kwaliteit zoek is en dat anderzijds de consumenten niet meer stilstaan bij het verspillen van dit goedkope product waar ze geen belang meer aan hechten.

Agenda

Lettre d'information