Drie ingrediënten

Facebook Twitter

Brood heeft fundamenteel eigenlijk maar drie ingredriënten : meel, water en zout.

Het is een essentieel product voor onze voeding omdat de granen veel voedingswaarde leveren. Het eetbare gedeelte van de graankorrel bestaat uit drie delen : het "endosperm" of kiemeiwit, de gelaagde omhulsels die ook zemelen genoemd worden, en de "kiem" of het embryo. Het endosperm ofwel het korrellichaam is voornamelijk samengesteld uit zetmeel dat calorieën levert, de zemel bevat veel vezels en voedingsstoffen, terwijl de kiem het grootste stuk met voedzame elementen is.

De granen bevatten veel voedingsstoffen : veel complexe koolhydraten, proteïnen, weinig vetten, wel minerale zouten (fosfor, magnesium, kalium), oligo-elementen (ijzer, zink, kwik, selenium), vitaminen (B1, B2, B3, B5, B6, B9, E, K), vezels en antioxydanten. Door de sterkte van deze rijkdom aan voedingsstoffen vormt brood een evenwichtig en zeer compleet voedingsproduct, dat onder in de voedingsdriehoek terug te vinden is.

Agenda

Lettre d'information