Verklarende woordenlijst

Facebook Twitter

Fytinezuur : Deze molecule komt voor in veel graansoorten en peulvruchten. Ze verhindert de absorptie van mineralen in het lichaam door het vormen van niet-opneembare zouten. Dat kan op lange termijn een mineralentekort veroorzaken. Het fytinezuur wordt vernietigd door de lange gisting van de natuurlijke zuurdesem tijdens het rijzen van het deeg.

Bloedsuikerindex : Criterium voor rangschikking van de voedingsproducten die koolhydraten bevatten, dat uitgaat van hun effect op de bloedsuikerspiegel (glucosegehalte in het bloed) binnen de twee uren na hun inname.

Voedingsstoffen : De voedingsproducten zijn samengesteld uit voedingsstoffen die het lichaam en de hersenen van energie voorzien en die de cellen nodig hebben om zich te vormen en te vernieuwen. De voedingsstoffen worden ingedeeld in macrovoedingsstoffen, waar we grote hoeveelheden van nodig hebben (eiwitten, koolhydraten en vetten), en microvoedingsstoffen, waar het lichaam kleinere hoeveel¬heden van nodig heeft (vitaminen, minerale zouten en oligo-elementen).

Verzadiging : Gevoel dat men heeft wanneer de honger gestild is, wanneer men voldaan is.

Agenda

Lettre d'information