Workshop fermentatieprocessen

Facebook Twitter
Het Kaaitheater organiseert een workshop rond fermetatieprocessen waarbij je zelf brood kan maken. Daarnaast wordt de film "De gestolen sleutel van de graanstad" getoond.

Fermentatie is een bijzonder ontwikkelingsproces dat zich spontaan voordoet. Wanneer je het beheerst, kan je er dus heel wat zaken mee doen : dranken maken zoals kefir, soda, kombucha, wijn en bier maar ook zuurdesembrood en alle soorten groentenschotels kan je laten fermenteren om hun smaak en voedende kracht te versterken en hun levensduur te verlengen.

Het enige wat je nodig hebt is goed basismateriaal. We testen het samen uit met verschillende soorten bloem (van grootwarenhuis- ofte "Ersats"-bloem tot je beste biodymamische, op wind aangedreven, trage steen gemalen bloem) en zien wat het resultaat geeft.

Breng dus gerust je bloem mee en dan maken we komende donderdag een heuse fermentatieparty van.

Afspraak op donderdag 7 juni om 18u in het Kaaitheater. Meer info maarten@bruxxel.org

Agenda

Lettre d'information