Te verkiezen

Facebook Twitter

Kies voor vlees van rechtstreeks aangekocht bij de producenten. Ze hebben meer aandacht voor dierenwelzijn en de kwaliteit van hun producten. Ze zorgen voor voldoende genetische diversiteit en bieden een antwoord op de industrialisering van onze vleesproductie.

Een goed voorbeeld : Hoeve Cuvry, Hoeveproducent van varkens- en rundsvlees

In de weideperiode worden, een 20-tal runderen afgemest die in het najaar in de hoevewinkel worden aangeboden.

De varkens worden vetgemest zonder antibiotica, groeibevorderaars en dierlijke vetten. Het voeder wordt op het bedrijf gemaakt op basis van tarwe, gerst, mais, haver en biergist aangevuld met pulp,vitaminen en mineralen en niet genetisch gemanipuleerde soja.
De geslachte runderen en afgeleide bereidingen en charcuterie worden verkocht in de hoevewinkel net buiten het Brussels Gewest

Meer info : www.hoevecuvry.be

U kan ook onze lijst van verkooppunten van duurzaam vlees in Brussel raadplegen.

Agenda

Lettre d'information