Te verkiezen

Facebook Twitter

Sinds jaren hebben verschillende Belgische producenten besloten om anders te werken. Om zich een fatsoenlijk inkomen te verzekeren, produceren ze vlees op een meer ecologische wijze, met zelf gekweekte gewassen, zonder GGO, zonder antibiotica en zonder andere producten.

Ze verkopen hun vlees niet aan winkeliers of groothandelaars maar ze beheren zelf het versnijden en verwerken van hun dieren en verkopen onmiddellijk in pakketten aan de consument, op de markt of op de boerderij.

Verkooppunten in Brussel

Klik op het logo van het Rabad om de lijst met verkooppunten van duurzaam rundsvlees in Brussel te downloaden.

Het bio-label

Het bio label garandeert een productie zonder GGO’s, met een voeding van runderen gebaseerd op het gras van de boerderij en een minimum van 60% aan voedsel van lokale oorsprong.Chemische vetstoffen en pesticides zijn verboden.

Biologische landbouw vermijdt het preventieve gebruik van antibiotica door de juiste kweekmethodes : in het weiland in de zomer en in comfortabele stallen in de winter. 100% keizersnedes zijn verboden (een maximum van 10 % is toegestaan).

Kent u een slager, producent of winkel die biologische rundsvlees verkoopt en nog niet in de lijts staat ? Laat het ons weten en we voegen hem zo snel mogelijk toe.

Hebt u nog steeds geen goed verkooppunt gevonden, dan kan u ook op de onderstaande websites terecht :

Agenda

Lettre d'information