Problemen

Facebook Twitter

Fruitsappen zijn helemaal niet zo gezond als de producenten ons willen doen geloven. Een glas appelsap bevat veel fructose (suiker) zonder pulp en vezels. Als de hoeveelheid te hoog is, wordt de overtollige suiker opgeslagen als vet.

Indien we integendeel een appel eten, dringt de fructose langzaam door en wordt omgezet in bruikbare energie. Het suikerpeil wordt terug normaal. Hierdoor wordt overtollige insulineproductie (en bijhorende diabates) vermeden.

De glycemische index van fruitsap ligt dus hoger dan het fruit zelf omwille van het ontbreken van de vezels. Daarom kies je best eigen bereid fruitsap boven het industriële sap omdat dit meer pulp en vezels bevat.

Maar of de appel nu artisanaal of industrieel verwerkt wordt, er komt altijd pasteurisatie aan te pas en door de warmte gaan de vitamines C en de enzymen verloren. Zo bevat appelsap 3% minder antioxidanten in vergelijking met een verse appel.

Agenda

25.10.2019 - Rabad Day 

Rabad Day (...)

Nieuwsbrief