Te verkiezen

Facebook Twitter

Er wordt aangeraden om de voorkeur te geven aan de lokale (Europese) peulvruchten. Hieronder een klein overzicht van de meest bekende peulvruchten :

  • Linzen zijn heel gekend in Frankrijk en de groene linzen komen het meest voor in Europa. De rode linzen bestaan ook. Ze worden weinig gekweekt en zijn vooral terug te vinden in de Champagne, vandaar ook de bijnaam « linzen van Champagne ». Ze zijn zeer verteerbaar in vergelijking met andere peulvruchten en rijk aan ijzer.
  • Erwten (split- en doppererwten) zijn wijdverspreid in gematigde streken. Spliterwten zijn kleine verse erwten die gedroogd werden. Ze zijn lekker vers of in puree of soep. Ze bevatten 22% eiwitten.
  • Tuinbonen worden gekweekt in mediterrane streken . Ze bevatten gedroogd meer calorieën dan vers ; ze zijn ook rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen (B en C), ijzer, kalium en magnesium. Je kan ze verwerken in salades.
  • Bonen zijn wijdverspreid in Frankrijk en komen voor in vele kleuren : roze, zwarte, rood... Ze bevatten tussen de 16% en 25% aan eiwitten en zijn rijk aan ijzer, mangaan, koper en folaat (vitaminen B9).

Kikkererwten zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied waar ze in verschillende vormen veelvuldig geconsumeerd worden : puree, humus, salades, couscous. Ze zijn rijk aan koolhydraten en makkelijk verteerbare eiwitten, mangaan, koper en folaat.

Meer info : www.legume-sec.com

Agenda

Lettre d'information