Problemen

Facebook Twitter

Het is raadzaam om peulvruchten, die niet alle aminozuren bevatten die het lichaam nodig heeft, te combineren met andere bronnen van eiwitten :
plantaardige eiwitten (quinoa, brandnetel, schimmel, algen bevatten hogere hoeveelheden, maar alle groenten bevatten eiwitten) zoals graanproducten (brood, pasta, rijst), noten, zaden of dierlijke eiwitten.

De combinatie van de 2 complementaire bronnen moet bij voorkeur gebeuren tijdens dezelfde maaltijd , zoals rode bonen en quinoa, kikkererwten en griesmeel, maar kan ook gebeuren tijdens de rest van de dag. Meer voedingsstoffen en minder vet.

Bladerdeeg met linzen Veggie donderdag

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 blad bladerdeeg (vierkant)
  • 325 g linzen (rode)
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 groene citroenen (blaadjes, combava)
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel zeste van citroen (geraspt)
  • 1 theelepel notenmuskaat
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 0.5 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 soeplepels citroensap
  • 1 bosje koriander (vers)
  • 6 tot 8 zongedroogde tomaten (in blokjes)

Bereiding

Laat de linzen koken met de kruiden en de specerijen tot men een puree bekomt.

Verwijder het laurierblad en de groene citroenblaadjes ’Kafier’, voeg de gehakte basilicum en de zongedroogde tomaatjes in blokjes toe.
Meng goed en laat afkoelen en doe vervolgens het mengsel in het bladerdeeg.

Maak er een rolletje van en plaats in voorverwarmde oven van 180°c tot het bladerdeeg goudbruin is.

Voor meer vegetarische recepten, surf naar www.donderdagveggiedag.be

Lettre d'information