Te vermijden

Facebook Twitter

Laat uw peulvruchten geen stof vergaren in je kast, Maar zet ze minstens 2x per week op het menu.

Indien u de peulvruchten vergeet te laten inweken ( de grootste zoals bonen en kikkererwten moeten 12 uur weken in koud water en hebben een kooktijd nodig tussen 50’ en 1u30), kan u toch nog genieten van hun rijkdom aan eiwitten : kleine zachte linzen maakt u klaar in een 20 tal minuten (afhankelijk van de variëteit).

Pilaf linzen veggie donderdag

Ingredienten voor 4 personen

  • 150 ml appelsap
  • 3 teentjes look
  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • 200 g rijst
  • 250 g linzen
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel curry poeder
  • 0.5 theelepel cumin
  • 0.5 theelepel chili poeder
  • Zwarte peper
  • 550 ml groentebouillon

Bereiding

Spoel de rijst en de linzen apart om in een vergiet. Snij de groenten in blokjes en doe ze samen met de look in de olie. Roer de linzen en de specerijen goed om. Doe er de groentebouillon en het appelwww.donderdagveggiedag.besap bij en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten sudderen of tot de bouillon is weg gekookt en de pilaf helemaal droog is.

Voor meer vegetarische recepten, surf naar www.donderdagveggiedag.be

Agenda

Lettre d'information