Problemen

Facebook Twitter

Kinderarbeid.

Volgens een studie van het "Programme de Développement Durable des Cultures Pérennes (STCP)" van het Institut International d’Agriculture Tropicale (IITA), worden meer dan 250 000 kinderen uitgebuit in de cacao productie in Ivoorkust. De meesten werken op familiale boerderijen of met hun ouders en worden blootgesteld aan risicovolle werkomstandigheden. 94% van de kinderen gebruiken gevaarlijke hulpmiddelen, zoals de machettes en 80% van hen dragen zeer zware lasten.

Stijgende productiekosten

De prijs van meststoffen en pesticiden ter bestrijding van plagen en ziekten blijft toenemen, evenals brandstof en de vervoerskosten.

Investeringsproblemen

Het grote gevolg van decennia van lage en onzekere prijzen is dat de producenten, met zeer lage en instabiele inkomsten , beperkte of zelfs geen kredietmogelijkheden kunnen krijgen. Ze kunnen dus onmogelijk investeren in nieuwe planten of in aankoop van materiaal waardoor ze een product van hogere kwalititeit zouden kunnen produceren.

Gebrek aan informatie

De kleine producenten van cacao zijn dikwijls slecht op de hoogte van lokale prijsvariaties ten gunste van tussenpersonen. Veel producenten klagen erover dat particuliere kopers regelmatig bevooroordeelde schalen gebruiken om zo het gewicht van hun oogst te onderschatten en de oogst aan een verminderde prijs te kopen.

Agenda

Lettre d'information