Chocoladekoekjes

Facebook Twitter

Je kan nooit genoeg fairtrade en biologische chocolade eten. Daarom nog een laatste recept op basis van eerlijke chocolade.

Ingrediënten (voor ca. 25 stuks)

  • 100 g fairtrade zwarte chocolade
  • 100 g fairtrade melk chocolade
  • 1 mengeling van noten en rozijnen

Werkwijze

Hak de chocolade fijn, verdeel in 2 schaaltjes/ metalen bakjes en smelt ze in de magnetron (tussendoor steeds even omroeren) of au bain marie tot de chocolade lauw is. Let op dat er absoluut geen druppel water in de chocolade komt. Spreid een flink stuk bakpapier uit. Schep er steeds een kleine eetlepel chocolade op en maak er met een ronddraaiende beweging 5 cm flikken van.

Bestrooi ze zo snel mogelijk, voordat ze gaan stollen, naar eigen smaak met de noten en rozijnen mengsels. Laat ze rustig stollen en bewaar ze afgedekt, eventueel in de koelkast. Melkchocolade stolt langzamer dan puur en blijft ook iets zachter.

Bron : Max Havelaar

Lettre d'information