Activiteit Rabad : degustatie van peulvruchten

Facebook Twitter
Het Rabad nodigt u uit om de geneugden van peulvruchten te ontdekken tijdens een tweedaagse degustatie op het Salon Slow Food BE BE op 29 en 30 maart in het Atelier des Tanneurs , Huidevettersstraat 60 (1000 Brussel).

De hapjes zullen bereid worden door Karin Schepens en Marino du Bus, allebei lid van het Rabad. Zij zullen u informeren over de deugden van peulvruchten , alsook over andere alternatieven voor dierlijke eiwitten.
Peulvruchten zijn familie van éénzaadlobbige planten.

Ze worden reeds gedurende verschillende millenia gebruikt door volkeren over de ganse wereld. Peulvruchten of “gedroogde groenten” worden ondanks hun grote voedingswaarde dikwijls vergeten in onze voeding. Peulvruchten bevatten tussen de 20 en 25% eiwitten en zijn een grote bron van voedingsvezels. Droge bonen, kikkererwten, linzen zijn terug te vinden in vele recepten van de traditionele keuken.

Soepen,stoofpotten, warme gerechten- volledig vegetarisch of gemengd - bieden eindeloze mogelijkheden voor combinaties, zoals couscous met kikkererwten (Marokko), linzensalade (Libanon), minestrone (Italië), chili (met of zonder “carne”), dahl (Indië).

Kom dus met z’n allen naar de degustatie ! Ben je niet vrij op 29 of 30 maart ? Ontdek dan de linzen & Co in een nieuw informatief dossier met talrijke lekkere recepten op www.scanuwproducten.be

Lettre d'information