Denominatie

Facebook Twitter

Extra vierge en vierge zijn heel belangrijke termen als men spreekt over olijfolie.

Olijfolie extra eerste persing is de meest fruitige en lekkerste olijfolie. Het is ook de duurste. De zuurtegraad is zeer laag (minder dan 0.8%). Deze olie bezit eveneens de grootste hoeveelheid antioxydanten waarvan sommige studies bewezen hebben dat ze helpen om de slechte cholesterol te verminderen en de goede cholesterol te verhogen. De kleur van deze olijfolie varieërt van bleek groen tot donker groen, naargelang de kleur van de gebruikte olijven.

Olijfolie van de eerste persing bezit een iets hoger zuurheidsgehalte dan de vorige met een maximum van 2%. De smaak is minder uitgesproken dan de vorige en bezit ook minder antioxydanten. Zowel de olijfolie extra eerste persing als de eerste persing worden koud geperst.

Gezondheid

Olijfolie is één van de voornaamste ingrediënten van het beroemde Middelandse Zee dieet dat de risico’s op hartfalen vermindert.
Het heeft veel voordelen en het is bewezen dat olijfolie de slechte cholesterol (LDL) doet dalen en de goede cholesterol (HDL) doet toenemen. Ze is ook zeer rijk aan vitamine E en antioxydanten die de cellen beschermen tegen veroudering.

Agenda

Lettre d'information