Te verkiezen

Facebook Twitter

Gebruik biologische olie, extra vierge en van eerste koude persing

Een "vierge" olie is een olie die geen enkele chemische behandeling ondergaan heeft en ook niet geraffineerd is. Ze wordt geproduceerd door het persen van de vruchten/zaden en behoudt zo zijn smaak en voedingswaarden.

Olie van eerste koude persing is een olie waarvan het zaad of het fruit slechts één keer geperst is, zonder opwarming. De temperatuur blijft onder 40°C en op die manier behoudt de olie haar essentiële voedingswaarden zoals de spijsverteringsenzymen (lipases) die vernietigd worden vanaf 45°c.

Gebruik elke dag olie rijk aan omega 9

Olijfolie bevat veel omega 9 (73%). De overige 27 % zijn verzadigde verzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Het oliezuur aanwezig in de olijfolie) is een prima « cholesterol regelaar ». Het aantal overlijdens door hart- en vaatziektes in de landen van de Middellandse Zee ligt beduidend lager.

Tip 

3 tot 4 soeplepels olijfolie zijn nuttig zijn om de cholesterol op peil te houden.

Gebruik elke dag olie rijk aan omega 3

Het is nuttig voor onze gezondheid om de plantaardige oliën omega 3 en 6 te consumeren in een proportie van 4/1. Notenolie en lijnolie bezitten deze verhouding en zijn dus te verkiezen boven oliën die enkel omega 6 bevatten.

De meervoudig onverzadigde vetzuren stimuleren dus de lipolyse (vetverbranding). Daarenboven zijn vooral de omega 3 vetzuren onmisbaar voor onze hersenen.

Tip 

gebruik regelmatig olie rijk aan omega 3 zoals notenolie en lijnolie.

Agenda

Lettre d'information