Vinaigrettes

Facebook Twitter

Citroensaus op basis van koolzaadolie

Koolzaadolie heeft een sterke parfum en smaak en goudgele kleur. Ze past heel goed bij eenvoudig gestoomde groenten. Gesuikerde groenten zoals wortel, pastinaak en pompoen komen helemaal tot hun recht door de bittere koolzaadolie.

Ingrediënten

  • Koolzaadolie van 1ste persing
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Gedroogde of verse bieslook (indien gewenst)

Bereiding

Was, droog en snij de bieslook heel fijn . Doe het citroensap en het zout in een kom. Voeg er de koolzaadolie bij (ongeveer 3x de hoeveelheid van citroensap). Nog peper toevoegen en de bieslook

Tip : Je kan meer saus maken en in een bokaal bewaren als « kant en klare huisgemaakte » saladesaus.

Saus van ruwe saffloerolie, curcuma, zout en peper

Zijn lichte artisjoksmaak past goed bij gestoomde vis en gestoomde groenten zoals bv bloemkool.

Ingrediënten

  • Saffloerolie
  • Citroensap
  • kurkuma
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Meng het citroensap met het zout, doe er nadien de saffloerolie en 1 koffielepel kurkuma poeder bij. Ruim peper toevoegen. Opdienen bij warme gerechten.

Lettre d'information