Aardappeltorentje

Facebook Twitter

Ingrediënten

  • 2 vaste aardappels van min 5 cm diameter
  • 2 vaste rode appels
  • 1 wit van ei
  • 2 wortelen
  • 15 ml yohurt
  • ½ theelepel honing
  • 1 wit van ei
  • 1 soeplepel verse tijm of venkel, munt, bieslook of peterselie
  • ½ citroen
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

Snijd de aardappels en de appels in plakjes van 5 mm dikte. Overgiet ze met citroensap.

Kook de wortelen en pureer ze. Voeg er de yoghurt, de honing , het wit van ei en de fijne kruiden aan toe, peper en zout.

Snij de appel en aardappelplakjes in schijfjes van 4cm doormeter. Maak in het midden van de plakjes een opening van 1cm doormeter.

Dip de plakjes in het wit van het ei. Maak een torentje met afwisselend appel en aardappel.

Vullen met de wortelpuree

Zet het geheel in de oven op 150° voor 20 min.

Bron : www.belgappetit.be

Lettre d'information