Aardappelconfituur

Facebook Twitter

Ingrediënten

  • 1 kg puree aardappelen
  • 1 kg rietsuiker
  • 250 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 vanille stokjes
  • 2 steranijs
  • 2 soeplepels poederanijs
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 klein glaasje Pastis
  • 1 likeurglas bruine rum

Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in regelmatige stukjes.

Kook ze in 1 liter water met de kristalsuiker, de geraspte vanillestokjes en de steranijs.

Verwijder de vanille en doe alles door de passe-vite terwijl u het kookwater eraan toevoegt om in te dikken.

Weeg de puree, voeg dezelfde hoeveelheid rietsuiker toe en ook de vanille suiker, de pastis en de anijspoeder.

Laat 20 min. koken en voeg de rum goed roerend toe.

Doe het in de potten met een stukje van het vanillestokje en een steranijs.

Lettre d'information