Welke aardappel gebruiken ?

Facebook Twitter

De Belg zal in grote lijnen en voor dagelijkse consumptie gemakkelijk de Bintjes of de Nicolas gebruiken voor frietjes, alhoewel de Manon en de Agria ook gebruikt worden. Het idee is om hiervoor een zogenaamde bloemige aardappel te gebruiken. En andere vaste soorten te gebruiken bij andere bereidingen.

Hieronder een tabel om u te helpen bij de juiste keuze.

Agata Voor stoofschotels en gratins
Agria Voor frieten en puree
Amandine Om te stomen, bij salades en om op te bakken. Deze aardappel kan voor alles gebruikt worden
Belle de Fontenay Om te stomen, bij salades en om op te bakken
Bintje Voor frieten , puree en in de soep ( melig en fruitig)
Charlotte Om op te bakken en in stoofschotels ; ook een aardappel die voor alles gebruikt kan worden
Chérie Stomen, salades en stoofschotels
Estima Frieten en puree
Franceline Opbakken en stoofschotels
Manon Puree en soep
Monalisa gratins en puree ( rijk aan zetmeel, melig)
Nicola gratins
Noirmoutier Opbakken (onnodig om ze te schillen, volstaat om ze goed af te borstelen)
Pompadour Stomen en salades
Ratte Stomen en stoofschotels (onnodig om ze te schillen, volstaat om ze goed af te borstelen)
Roseval salade, opbakken en gratins (vastkokende aardappel)
Samba In de oven , in papillote
Vitelotte De paarse aardappel ! In puree, frieten of chips

Lettre d'information