Alternatief recept

Facebook Twitter

De meest rustieke en kleurrijke soorten zijn tof om te gebruiken als chips, op te bakken of in salades. Gekleurde chips van aardappelen vergeet men niet snel…

Recept van « rosti-pannekoeken van Rattes » met olijfolie (lekker bij lamsbout of een omelette van zomergroenten….)

Rasp de aardappelen zoals geraspte wortelen…Maak bij voorkeur manueel kleine bolletjes van 8 cm diameter , plet ze nadien om er een mini pannenkoek van te maken van 12 à 15 cm.

Warm de olijfolie extra vierge op in een pan, niet wachten tot de olie « knettert », voeg de pannenkoeken erbij en bestrooi rijkelijk met peper en zout .

Aarzel niet om de pannenkoek te pletten met een spatel zodat het zetmeel van de aardappel het geheel goed bindt . Als één kant goed gebakken is, omdraaien en nog 2 à 3 minuutjes laten bakken.

Opdienen.....

Tip

Dit is een basisrecept, men kan gerust verschillende soorten mengen , bv Rattes en Vitelottes samen geven een fantastisch visueel tintje aan je gerecht.

Lettre d'information