Salade van gerookte haring

Facebook Twitter

Ze kan ook gemaakt worden met andere soorten haringen : gezouten, met azijn of zoet

Seizoen : het hele jaar door

Ingrediënten voor 4 personen :

4 haringfilets, 2 appels, 2 gekookte bieten, 2 raja of désirée aardappelen, noten- en zonnebloemolie, 2 fijngesneden sjalotten, enkele takjes dille, 1 grote soeplepel dikke room

Bereiding :

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, die u in zoutwater kookt.
Schil de appels en snijd ze in identieke blokjes ; doe hetzelfde met de bieten.
Doe de sjalotten bij de bieten en de appels en breng op smaak met de oliën (niet te veel).
Snijd de gerookte haring in fijne reepjes.
Snijd de dille heel fijn en vermeng hem met de room.
Wanneer de aardappelen gekookt zijn, laat u ze uitlekken, doet u de room erbij en mengt u het geheel met de rest.
Schep wat van dat mengsel op een bord en omring dat met reepjes gerookte haring.

Lettre d'information