Carpaccio van gemarineerde hardervis met basilicum

Facebook Twitter

Een eenvoudig en goedkoop alternatief voor blauwvintonijn

Ingrediënten voor 4 personen :

4 hardervisfilets, 1 bundel basilicum, het sap van 2 citroenen, 4 tomaten, ½ kg grof zout, 25 cl olijfolie, peper van de molen, een mengsel van pitten

Bereiding :

Maak met de helft van het grof zout een bedje op een bord, plaats de visfilets daarop en bedek ze met de rest van het zout. Plaats dat bord in de koelkast gedurende 2 uren.
Ontvel en ontpit de tomaten, mix ze met de olijfolie en voeg peper toe.
Ciseleer de basilicum en doe hem bij de bereiding.
Ontzilt de visfilets gedurende 10 minuten in helder water. Verwijder de graten met een epileerpincet (ze zijn dik en er zijn er niet veel).
Droog ze af en leg ze terug op een bord, giet eerst het sap van de citroenen en vervolgens de marinade er overheen ; plaats het bord gedurende 3 uren op een koele plek.
Dien de vis op, in repen gesneden, samen met de marinade en een salade van pitten.

Lettre d'information