Lunch Rabad : presentatie van innoverende projecten in duurzame voeding.

Facebook Twitter
Op 19 oktober nodigt het Rabad u uit op een informatieve en heerlijke lunch. Drie leden van het Rabad stellen hun project voor en ondertussen zorgt Cooking Time ervoor dat uw smaakpapillen verwend worden.

Programma

12u : ontvangst

12u15 : presentatie van Solifood door FDSS ( Catherine Rousseau) : Solifood, het eerste platform voor solidaire aankopen in België, is een onuitgegeven initiatief , waardoor de voedselhulp sector kan bevoorraad worden met verschillende producten ,vers fruit en groenten en waarbij de logistieke en transportkosten gereduceerd worden.

12u40 : presentatie van Relais du triporteur (Dominique Stassart)
 : Relais du triporteur is een centrum voor gezonde en duurzame voeding. U vindt er een "kruideniers" hoekje waar producenten en boeren hun producten kunnen uitstallen, zij maken voor u een "privé " bio mand op maat met alle ingrediënten die u nodig heeft om uw recepten te realiseren.

13u05 : presentatie van het project " Duurzame voeding, tegen welke prijs ?" ( Catherine Closson) : met dit pilootproject heeft Alimentation 21 de prijzen van duurzame voeding onder de loep genomen via de analyse van de uitgaven van 8 gezinnen uit Vorst ? en een inventaris van het lokale aanbod. Via workshops hebben de deelnemers eveneens een dertigtal actie pistes ontdekt om te komen tot een kwalitatieve voeding toegankelijk voor alle budgetten.

13u30 : networking

14u : einde

Locatie
Cooking Time
Quai au Foin, 51
1000 - Bruxelles

De lunch is gratis voor de leden van het Rabad ; niet-leden zijn welkom en betalen 10€ voor de lunch ( soep,broodjes, koffie/ water)

Inschrijving verplicht via info@rabad.be

Agenda

Lettre d'information