Lunch Rabad : presentatie van innoverende projecten in duurzame voeding.

Facebook Twitter
Op 19 oktober nodigt het Rabad u uit op een informatieve en heerlijke lunch. Drie leden van het Rabad stellen hun project voor en ondertussen zorgt Cooking Time ervoor dat uw smaakpapillen verwend worden.

Programma

12u : ontvangst

12u15 : presentatie van Solifood door FDSS ( Catherine Rousseau) : Solifood, het eerste platform voor solidaire aankopen in België, is een onuitgegeven initiatief , waardoor de voedselhulp sector kan bevoorraad worden met verschillende producten ,vers fruit en groenten en waarbij de logistieke en transportkosten gereduceerd worden.

12u40 : presentatie van Relais du triporteur (Dominique Stassart)
: Relais du triporteur is een centrum voor gezonde en duurzame voeding. U vindt er een "kruideniers" hoekje waar producenten en boeren hun producten kunnen uitstallen, zij maken voor u een "privé " bio mand op maat met alle ingrediënten die u nodig heeft om uw recepten te realiseren.

13u05 : presentatie van het project " Duurzame voeding, tegen welke prijs?" ( Catherine Closson) : met dit pilootproject heeft Alimentation 21 de prijzen van duurzame voeding onder de loep genomen via de analyse van de uitgaven van 8 gezinnen uit Vorst? en een inventaris van het lokale aanbod. Via workshops hebben de deelnemers eveneens een dertigtal actie pistes ontdekt om te komen tot een kwalitatieve voeding toegankelijk voor alle budgetten.

13u30 : networking

14u : einde

Locatie
Cooking Time
Quai au Foin, 51
1000 - Bruxelles

De lunch is gratis voor de leden van het Rabad ; niet-leden zijn welkom en betalen 10€ voor de lunch ( soep,broodjes, koffie/ water)

Inschrijving verplicht via info@rabad.be

Agenda

Nieuwsbrief