De kwaliteit van ons vlees

Let op de herkomst van uw vlees

Ongeveer de helft van ons vlees kopen we in de supermarkt. 33% wordt aangekocht bij de slager. Voor veel mensen is een goed stuk vlees bij de maaltijd erg belangrijk en het mag dan ook niet verbazen dat er vaak wordt gediscussieerd over de kwaliteit van ons rundvlees.

Hierbij is het belangrijk om over correcte informatie te beschikken en ons zicht niet te laten vertroebelen door reclame. Tot voor een 20-tal jaren werd er geen reclame gemaakt voor vlees en beperkte de discussies zich over de verschillen tussen slager X en Y.

Sindsdien is de situatie drastisch veranderd. Labels zoals Meritus/La Bleue des Prés doken als eerste op in de winkelketens, gevolgd door Argentijnse steak en andere vleessoorten die allerlei kwaliteitsgaranties zouden bieden.

Dit heeft ertoe geleid dat we tegenwoordig op vele plaatsen vers vlees kunnen terugvinden (supermarkt, boerderijverkoop, slager...) van diverse afkomst en met verschillende aanduidingen. Is de situatie hiermee werkelijk verbeterd?

Reeds gescande producten

Nieuwsbrief

RABAD