Appels

Welkom op de website scanuwproducten.be.

De huidige crisissen in onze voedselproductie tonen aan dat we erg weinig informatie krijgen over de herkomst van onze voedingsproducten. Waar werden ze geproduceerd ? Op welke manier ? Welke additieven werden toegevoegd ? ... Allemaal vragen waar u als consument recht op heeft, maar vaak geen antwoord op krijgt.

Scan uw producten wil u dit antwoord geven. We gaan op zoek naar het verhaal achter uw voedingsproducten en geven informatie over de industrialisering van de voedselproductie. Tegelijkertijd bieden we een aantal alternatieven voor een gezonde, milieuvriendelijke en eerlijke voeding aan.

We begonnen onze website met het verhaal achter ons rundsvlees maar deze maand staan appels in de kijker. Zo krijgt u elke twee maanden een nieuw dossier aangeboden. Kom dus zeker nog eens terug voor onze dossiers over linzen, chocolade...

Appels

Als men in de lente wandelt door de velden in de streek van Tongeren of het land van Herve dan kan men appelbomen in bloei bewonderen en tot de vaststelling komen dat de appelteelt in België een belangrijke plaats inneemt.

De appelteelt vertegenwoordigt ook een uitzonderlijke kennisoverdracht tussen families van producenten. Dank zij de goed gelegen velden, de prima kwaliteit van de fruitbomen, de hulp van de bijen, kunnen we genieten van de lekkerste vruchten van ons land.

Appels zijn heel lekker en makkelijk te combineren in verschillende culinaire gerechten. Daarnaast is de (biologische) appelteelt belangrijk voor het in stand houden van de bijenpopulaties en levert het hiermee een sterke bijdrage tot de biodiversiteit.

Neem een kijkje op onze website en ontdek het verhaal achter onze appels.

Reeds gescande producten

Nieuwsbrief

RABAD