Aardappelen

Welkom op de website scanuwproducten.be.

De huidige crisissen in onze voedselproductie tonen aan dat we erg weinig informatie krijgen over de herkomst van onze voedingsproducten. Waar werden ze geproduceerd ? Op welke manier ? Welke additieven werden toegevoegd ? ... Allemaal vragen waar u als consument recht op heeft, maar vaak geen antwoord op krijgt.

Scan uw producten wil u dit antwoord geven. We gaan op zoek naar het verhaal achter uw voedingsproducten en geven informatie over de industrialisering van de voedselproductie. Tegelijkertijd bieden we een aantal alternatieven voor een gezonde, milieuvriendelijke en eerlijke voeding aan.

We begonnen onze website met het verhaal achter ons rundsvlees, maar de volgende maanden staan aardappelen in de kijker. Binnen vier maanden krijgt u een nieuw dossier over vis aangeboden.

Aardappelen

De eerste sporen van de aardappelteelt dateren van 7000 jaar voor Christus en komen uit de regio van de Andes waar het droge klimaat de resten van de eerste aardappel erg goed bewaard heeft.

Het is dan ook verbazingwekkend dat op dit moment we moeten vechten voor het behoud van een maximum aantal aardappelvariëteiten om onze smaakpapillen te verwennen.

De smaak van aardappelen wordt niet enkel door de soort bepaald, maar is eveneens voor een groot deel afhankelijk van de teeltwijze. Vandaar dat we u een hoofdstuk serveren over de verschillende teeltwijzen van aardappels.

Op 29 mei 2011 was er actie van het Field liberation movement tegen een nieuwe teeltwijze: GGO-aardappelen. In dit hoofdstuk zetten we kort de verschillende argumenten tegen GGO-aardappelen op een rijtje.

Zoals altijd denkt het Rabad aan uw gezondheid en hebben we een hoofdstuk toegevoegd met tips over de bereiding en bewaring van aardappelen.

Omdat we er zeker van zijn dat u honger heeft gekregen na het lezen van ons dossier over aardappels sluiten we af met enkele heerlijke recepten.

Smakelijk

Reeds gescande producten

Nieuwsbrief

RABAD