Your address will show here +12 34 56 78

LEDEN

WAAROM LID WORDEN VAN HET RABAD?

Als lid van het Rabad geniet u van:

Een netwerk van professionals in duurzame voeding, waar u andere professionals kunt ontmoeten, contacten kunt leggen, samenwerkingsverbanden kunt opbouwen... Hebt u een probleem, een idee, zin om iets voor te stellen? Laat het ons weten! Praat erover, tijdens onze evenementen of neem direct contact met ons op. Misschien heeft een ander lid een oplossing. 

Uw stem naar politici toe: het Rabad geeft uw mening en ervaring door aan politici, met name via de Good Food-strategie en het economisch plan Be in Transition. Afhankelijk van uw expertise kan het Rabad u ook rechtstreeks vragen stellen over een kwestie of een thema, om uw reactie aan beleidsmakers door te geven. 

Bevoorrechte toegang tot onze Helpdesk: u hebt een vraag, u hebt hulp nodig of zoekt steun van de professionele gemeenschap in duurzame voeding in Brussel ? Neem dan contact op met het Rabad. 
Als lid hebt u toegang tot specifieke kanalen om informatie uit te wisselen en te delen: 
Gereserveerde newsletter

Naast de algemene newsletter ontvangt u een uitsluitend voor leden bestemde newsletter. Daarin vindt u intern Rabad-nieuws, toegang tot Rabad-documenten, nieuws over de werkgroepen van de Good Food-strategie en toegang tot alle documenten van deze werkgroepen. U vindt er ook info over projectoproepen.

Toegang cloud

Toegang tot onze drive, die zowel de interne documenten van Rabad bevat als die van de werkgroepen van de Good Food-strategie.

Gebruik van onze communicatiekanalen

U kunt gebruik maken van onze verschillende communicatiekanalen. Wilt u info over een evenement verspreiden? Bent u op zoek naar die zeldzame parel die uw nieuwe medewerker wordt? Wilt u een beroep doen op de gemeenschap? Geef uw bericht door en we zullen het verspreiden via onze verschillende kanalen (algemene newsletter, Facebook, LinkedIn, ...).

LinkedIn-groep

Een groep op LinkedIn: hier verspreiden we info die een publiek van professionals in duurzame voeding aanbelangt.

WIE ZIJN DE LEDEN VAN HET RABAD?

Het Rabad brengt professionals uit de duurzame voedingssector samen. Deze professionals hebben heel diverse activiteiten.

Ontdek ze, verken hun websites. En vooral, kom ze ontmoeten tijdens onze activiteiten.   
Als u een professionele speler bent in duurzame voeding, waarom sluit u zich dan niet bij hen aan door ook lid te worden van het Rabad?
  • L’Empoteuse: herbruikbare verpakking voor voeding

    L’Empoteuse
  • BIGH: Brusselse aquaponics boerderij

    BIGH
  • Greenz: keuken met respect

    Greenz
  • Le potager urbain de l'Atelier Groot Eiland

    Le potager urbain de l'Atelier Groot Eiland
  • Tamneere - ASBL Terroirs d'Afrique

    Tamneere - ASBL Terroirs d'Afrique
  • Les confitures Ă  base de fruits invendus de Fruitopia

    Les confitures Ă  base de fruits invendus de Fruitopia
  • Madlab et ses biscuits Ă  base de drĂªches

    Madlab et ses biscuits Ă  base de drĂªches
  • Urbileaf et ses micropousses

    Urbileaf et ses micropousses
  • Aquaponie Bxl

    Aquaponie Bxl

LEDENLIJST

TypeORGANISATION - ORGANISATIESITE WEB - WEBSITE
TransformationATELIER DU PAIN VIVANThttps://www.atelierdupainvivant.com/
TransformationSPOONEKE SRL/ INTO THE SPOONhttp://into-the-spoon.be/
TransformationFOODUPhttps://www.foodup.brussels/
TransformationCOOL BEANS FOODShttps://coolbeansfoods.com/
TransformationFERMENTHINGShttp://www.fermenthings.be
TransformationJANINE srlhttps://www.facebook.com/Janineboulangeriebrasserie/
TransformationL'ILÔThttp://ilot.be/
TransformationLES PIMENTS DE FATIhttp://www.lespimentsdefati.be
TransformationMADLAB – HEISENBERG CORPORATIONhttp://www.madlab.brussels
TransformationTIFFIN TIMEhttps://tiffintime.be/
TransformationLOWPACTpas de site web/geen website
TransformationGREENZhttp://www.greenzbiobar.com
ProductionBIGHhttps://bigh.farm/
ProductionHIERBA BUENA TISANEShttps://www.hierbabuenatisanes.be/
ProductionL'EPIhttp://epiceriecollaborative.wordpress.com
ProductionECLOhttps://eclo.farm/fr/
ProductionPEAS AND LOVEhttps://www.peasandlove.com/
ProductionPERMAFUNGIhttp://www.permafungi.be
ProductionSAGAL-GASAPhttp://www.gasap.be
ProductionVERT D'IRIShttp://vertdiris.net/
ONG / ASBLBIOWALLONIEhttp://www.biowallonie.be
ONG / ASBLCUISINES DE QUARTIERhttp://www.cuisinesdequartier.be
ONG / ASBLPROVEGhttps://proveg.com/be/fr/
ONG / ASBLFBFFAhttp://www.fermedanimation.be
ONG / ASBLFDSShttps://www.fdss.be/fr/
ONG / ASBLLE DÉBUT DES HARICOTShttps://www.haricots.org/
ONG / ASBLLES NOURRITURES ASBLhttps://lesnourritures.be
ONG / ASBLQUESTION SANTEhttp://www.questionsante.org
ONG / ASBLRENCONTRE DES CONTINENTShttp://www.rencontredescontinents.be
ONG / ASBLSTEUNPUNT KORTE KETEN/ SAMEN FERMhttp://www.steunpuntkorteketen.be
ONG / ASBLTAMNEERE – ASBL TERROIRS D’AFRIQUEhttp://www.tamneere.com
ONG / ASBLTARTINE ET BOTERHAMhttp://www.tartine-et-boterham.be
ONG / ASBLVELT BRUSSELhttps://beweegt.velt.nu/brussel/1520/welkom
ONG / ASBLWORMShttp://www.wormsasbl.org
ONG / ASBLWWOOF BELGIUM ASBLhttps://www.wwoof.be/
IndépendantMAGALI LEROUXpas de site web/geen website
IndépendantPHILIP DE BUCKpas de site web/geen website
IndépendantOXALIShttps://www.oxaliscuisine.com/
IndépendantYANNIC BOONhttps://www.espacepluridys.be/yannic-boon/
HorecaACCOLADE ATELIER SALLATIpas de site web/geen website
HorecaAUBERGE JACQUES BRELhttps://lesaubergesdejeunesse.be/bruxelles-jacques-brel
HorecaCUISINE POTAGERhttp://www.cuisine-potager.be
HorecaENTRE NOUShttp://www.entrenousbxl.com
HorecaHIGHTECLECULINARYhttps://www.highthecleculinary.com/
HorecaIBISGOURMANDhttp://ibgourmand.be/
HorecaKAMILOUhttp://www.kamilou.be
HorecaREFRESH-XLhttps://refreshbxl.com/
HorecaSHAKE EATshakeatbe.jimdo.com
HorecaBEAUCLAIRhttp://www.beauclair.be
HorecaHEARTH PROJECThttp://www.hearthproject.com
FinancementMIIMOSAhttp://www.miimosa.be
ETAAPRE SERVICEShttp://www.apreservices.be
ETAATELIER GROOT EILANDhttp://www.ateliergrooteiland.be/artizan
ETAFERME NOS PILIFShttp://www.nospilifs.be
Economie socialeSAW-Bhttp://www.saw-b.be
DistributionBEEF TAKEhttp://www.beeftake.be
DistributionBEESCOOPhttp://www.bees-coop.be
DistributionEFARMZhttp://www.eFarmz.be
DistributionETHIQUABLE BENELUXhttp://www.ethiquable.be
DistributionFĂ„RMhttps://stores.farm.coop/fr/
DistributionMANDALA ORGANIC GROWERShttp://www.mandalaorganicgrowers.com
DistributionPOIDS GOURMAND/ LA VIVRIĂˆRE SCRLhttp://www.poids-gourmand.be
DistributionVIDYA AYURVEDA ASBLhttps://vidya.shop/
DistributionBOS COOPhttps://www.boscoop.be/
ConsultanceA MA MAISONpas de site web/geen website
ConsultanceAGALMALThttps://agalmalt.com/
ConsultanceAQUAPONIE BXL ASBLhttp://www.aquaponiebxl.be
ConsultanceBRUFOTEC ASBLhttps://www.brufotec.be/
ConsultanceCATHERINE PIETTEhttps://www.catherine-piette.be/
ConsultanceCODUCOhttp://www.coduco.be
ConsultanceCRÉDALhttp://www.credal.be
ConsultanceELEMENTERREhttps://camelementerre.systeme.io/
ConsultanceFOOD&PLEASUREhttp://www.foodandpleasure.be/qui-suis-je.php
ConsultanceFOODWINhttp://www.foodwin.org
ConsultanceFRISTOUILLEhttps://www.fristouille.org/
ConsultanceGROUPE ONEhttp://www.groupeone.be
ConsultanceKALIMENTERREhttp://kalimenterre.be/
ConsultanceL’EMPOTEUSEhttp://www.lempoteuse.be
ConsultanceMAISON VERTE ET BLEUEhttp://www.maisonverteetbleue.be
ConsultanceMINGLE FOODhttp://www.minglefood.be
ConsultanceOK COFFEEhttp://www.okcoffee.tips
ConsultancePOSECOhttp://www.poseco.org
ConsultanceTANDEMMMhttps://www.tandemmm.be/
ConsultanceRESET (NUTRITIONNISTE ET GRAPHISTE)http://www.icone.be/reset/
ConsultanceRESILIA SOLUTIONhttp://resilia-solutions.eu/
ConsultanceRESILFOODhttps://www.resilfood.be/
ConsultanceSKYFARMShttps://skyfarms.be/

HOE KAN IK LID WORDEN VAN HET RABAD?

U kunt lid worden als u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een professionele activiteit op het gebied van duurzame voeding hebt, of die aan het opstarten bent. Het kan gaan over: biologische landbouw, catering met lokale en seizoensgebonden producten, opleiding of sensibilisering... 

Of misschien ontwikkelt u een bedrijf rond zero waste? Het is niet nodig om op al deze gebieden tegelijk actief te zijn! Als uw bedrijf verband houdt met (conventionele) voeding en u werkt aan de integratie van duurzaamheid in het bedrijf, bent u ook welkom. 

De beslissing is genomen, u wilt lid worden?  Vul dan deze vragenlijst in:
Stuur deze vragenlijst terug naar info@rabad.be. Let op: de procedure kan enige tijd in beslag nemen. Uw aanvraag wordt door onze raad van bestuur geanalyseerd. Daarna vragen wij u om naar een algemene vergadering te komen om deze officieel te maken.


Goed om te weten... Er zijn twee manieren om lid te zijn: actief lid of passief lid.  

Actieve leden betalen steeds een jaarlijkse bijdrage (maak u geen zorgen, het bedrag is erg laag!). Ze zijn verplicht deel te nemen aan ten minste twee activiteiten per jaar. In ruil daarvoor krijgen ze gratis toegang tot Rabad-evenementen en hebben ze stemrecht in de algemene vergaderingen.

Passieve leden betalen hun lidmaatschapsbijdrage alleen op vrijwillige basis. Zij hoeven niet aan minimaal twee activiteiten per jaar deel te nemen. Wel betalen ze een kleine som om deel te nemen aan de activiteiten van het Rabad. Ze hebben geen stemrecht tijdens de algemene vergaderingen.